Sportmassage

sportmassage afbeelding

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat u even door een zure appel heen moet bijten, voordat u zich beter gaat voelen. Uw lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmassage verholpen. Overigens zal de sportmasseuse altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal de sportmasseuse met u bespreken waar u op dat moment behoefte aan heeft (behandelplan). U geeft aan wat u met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op uw benen, schouders, nek of rug.


Waarom?

Soms schiet er net iets verkeerd in je kuit of is het toch weer die tennisarm die opspeelt rondom je toernooi. Je traint voor een marathon en je wilt naast het intensief sporten je spieren eens verwennen om wat vast zit los te laten maken om zodoende een blessure te voorkomen. Verantwoord lichamelijk actief zijn is goed voor lichaam en geest.

Verder beoefenen veel mensen lichamelijk eentonig werk. Denk bijvoorbeeld aan het werken achter de computer, het vele zitten. Hierdoor kan her en der een ongewenste spierspanning ontstaan waaruit allerlei klachten kunnen voortkomen, zoals; een pijnlijke nek en schouders, hoofdpijn of de onderrug die vast zit.

Werking?

Een sportmassage is in bovengenoemde of soortgelijke situaties een goede remedie. De sportmassage is erop gericht om de doorbloeding in je spieren te verbeteren en afvalstoffen af te voeren door middel van strijkingen en knedingen van de spieren. Een sportmassage kan zowel ter ontspanning als ter stimulering worden ingezet. Ze vermindert de pijn en bespoedigt het herstel.

Belangrijk: sportmassage is niet alleen voor sporters! Denk ook aan niet-sportgerelateerde klachten: pijnlijke nek, lage rugklachten, vermoeide benen.

Sporters kunnen bij SyMage massagepraktijk terecht voor een gerichte massage van bijvoorbeeld de rug, de schouder of de benen. Voor sporters die zich optimaal willen voorbereiden op een wedstrijd of die in de periode dat er geen wedstrijden zijn, zich optimaal willen verzorgen, kan een gerichte massage een uitkomst zijn.

Behandelplan

Een blessure is meestal niet met één behandeling verholpen maar vraagt meer tijd en aandacht. De kwaliteit van spieren en pezen is zeker te beïnvloeden door thuis oefeningen te doen of door bewust te kijken naar wat je aan je houding kunt veranderen. Zo kun je ook zelf ervoor zorgen dat de behandeling aanslaat. Dat kan vaak door eenvoudige veranderingen of oefeningen.

Daarom wordt er een behandelplan opgesteld om het herstelproces zo optimaal mogelijk te begeleiden. Dat gebeurt in onderling overleg tijdens een intakegesprek en deze wordt zondig gedurende de behandelingen bijgesteld.


Wat kunt u verwachten?

Afhankelijk van de aard van de klacht duurt een sportmassage 30 tot 60 minuten. Tijdens een sportmassage zoek ik altijd ook het ontspanningsmoment op waardoor het diepe, soms pijnlijke, werken in de spieren ook verzacht wordt door een stukje verwarmen en verwennen.

U kunt kiezen uit 3 mogelijkheden:
Deelmassage 30 minuten: (bijv. Bil en achterkant been)
Deelmassage 45 minuten: (bijv. Bil en achterkant beide benen)
Deelmassage 60 minuten:
– Lichaamsmassage (Rug, nek, schouder, bil en achterkant beide benen)

of
– Lichaamsmassage (Armen, borst en voorkant beide benen)

Contra-indicaties

Schuiven naar boven