Nek en Schouder massage

Nederlandse behandelaars hebben in 2004 afgesproken de term CANS (Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder) te gebruiken voor klachten met een duidelijke medische oorzaak in plaats van de term RSI. Daarnaast zijn er ook nog veel andere oorzaken te noemen waardoor problemen ontstaan, te denken aan bijvoorbeeld aan de tenniselleboog, Frozen Schoulder, Carpaletunnelsyndroom, Bursitis, Impingement, Artrose, Artritis, Osteoporose, Hernia, Whiplash, om er maar een paar te noemen. Helaas komen nek en schouderklachten vaak voor. Massage kan deze voorkomen of verhelpen en is daarnaast een mooie aanvulling op fysiotherapie en op oefeningen die u vaak zelf kunt doen om uw klachten te verhelpen.

Waar komen ze vandaan?

Onze schouders en nek zijn de hele dag hard voor ons aan het werk.
Daarnaast zitten we vaak te lang in dezelfde houding, bijvoorbeeld in een auto of achter onze laptop.
Soms nemen we langzaam maar zeker, zonder dat we hiervan bewust zijn, een verkeerde houding aan.
Om het nog maar niet te hebben over stress en spanning. We nemen immers vaak ‘veel op onze schouders’.
Bijna iedereen heeft daarom wel eens een vastzittende, stijve nek (spieren) en schouders, maar soms wordt dit structureel en ontstaan er klachten.

Er zijn verschillende soorten risicofactoren waardoor klachten aan de arm, nek en/of schouder kunnen ontstaan;

  • Lichamelijke belasting door vaak dezelfde beweging te maken, waardoor een spiergroep of een pees geïrriteerd kan raken. Ook continu kracht zetten of in een onnatuurlijke zitten of staan kan een overbelasting van spieren veroorzaken.
  • Psychosociale belasting door bijvoorbeeld werkstress, werktempo, werkdruk, hoge mentale eisen kan in combinatie met bijvoorbeeld een slechte werkorganisatie of werksfeer leiden tot hogere spierspanning.
  • Persoonsgebonden factoren zoals een perfectionistische instelling en iemands fysieke en mentale belastbaarheid
  • Werkgerelateerde factoren door administratieve werkzaamheden, in de industrie, vleessector of bouwnijverheid.
  • Dagelijks activiteiten zoals het huishouden doen, het spelen van een muziekinstrument of tennissen/ golven kunnen klachten bevorderen.

Wat kan ik voor u betekenen?

Bent u onder behandeling van een arts of een specialist voor een specifieke aandoening (een aandoening met een duidelijke oorzaak)? Als u hebt aangeven dat u naar de masseur gaat en daar is geen bezwaar tegen dan kunnen we verder gaan met de behandeling van de arm, nek en/of schouder klachten. Bij de eerste afspraak neem ik een intake af om vast te stellen of er sprake is van een specifiek probleem van de CANS lijst.

De behandeling bestaat uit het los masseren van de spieren die de klachten veroorzaken. Door gebruik te maken van meerdere soorten massage technieken in combinatie met en een aantal simpele oefeningen die ik u mee wil geven.

Schuiven naar boven