Een aantal redenen voor een massage

Verkrampte nek en schouders als gevolg van een verkeerde houding, stress.

We leven in een jachtige wereld. Of misschien laten we ons teveel opjagen. Het inbouwen van voldoende rustmomenten vinden we vaak lastig. Stress levert letterlijk verkramping op. Het hoeft nog niet eens altijd heel pijnlijk te zijn, maar hinderlijk is het zeker. U probeert zelf de verkrampte spieren en pezen met de handen wat losser te kneden of neemt een hete douche.
Vaak zonder het gewenste effect, wat nog wel meer stress kan opleveren want deze klachten hebben een directe impact op de prestaties, humeur en totale functioneren. Uiteraard is het altijd goed om de oorzaak van de stress weg te nemen. Maar het is zeker ook aan te bevelen om met een gerichte massage de eerste ontspanning weer terug te krijgen.

Door te werken aan de keukentafel met een verkeerde houding, o.a. te laag, te hoog, te ver voorover, etc. Kunnen nek- en schouderklachten als gevolg hiervan nu vaker voorkomen.

Een massage van de nek, schouders, maar ook de rug en de rand van de schedel kan verlichting geven.
Op basis van het intakegesprek en wat ik tijdens het masseren aan de spieren voel, krijgen die punten waar de spierspanning hoog is extra aandacht. Daarbij bouw ik de kracht langzaam op want door gelijk met veel kracht te gaan masseren kunnen de spieren nog meer in stress schieten, nog meer verkrampen, in plaats van ontspannen.
Het kan zijn dat 1 behandeling niet voldoende is om de klachten aan te pakken.

Pijnlijke nek als gevolg van een te eenzijdige belasting

Wie kent het niet, net iets te lang in één houding zitten achter de laptop. En maar heen en weer met die muis over het scherm, want die deadline komt nu wel heel dicht bij of ik zou nu echt even wat anders moeten gaan doen – bakje koffie halen of nog beter, een rondje wandelen.
Die ene houding, die repeterende handelingen en het gebrek aan afwisseling zijn de ultieme combinatie voor klachten.
Veel mensen, vooral met een zittend beroep achter een PC of laptop krijgen vaak met deze klacht te maken.

Soms begint het met een pijnlijke nek maar straalt het steeds verder uit naar de arm.
Ook de elleboog of pols kunnen klachten gaan geven.
Er zijn genoeg preventieve maatregelen die je in je dagelijkse routine kan inbouwen om de klacht te voorkomen. Van een juiste werkhouding, tot ‘verplichte’ rustmomenten tot afwisseling van werkplek of activiteit.

Tijdens het intakegesprek kan het zijn dat ik u vraag om bepaalde bewegingen te maken waardoor ik een beter beeld kan krijgen van wat er aan de hand is. Hierbij kijk ik verder dan alleen de pijnlijke nek of elleboog. Alles staat met elkaar in verbinding en soms ligt de oorzaak ergens anders dan daar waar de pijn gevoeld wordt. Samen met de informatie van u, tijdens het intakegesprek, kan dan begonnen worden met een massage.

Daarnaast kan het zijn dat ik u ontspannende- of juist versterkende oefeningen meegeef die de spieren helpen te ontspannen of juist versterken.

Stramme en pijnlijke kuiten als gevolg van overbelasting

Bijvoorbeeld als een hardloper meer en intensiever gaat trainen en de herstelmomenten tussen de trainingen inkort, kan overbelasting van de kuiten optreden. Vaak zijn de pijntjes er al, maar past rustig aan doen niet in het schema, of beter, niet in het hoofd van de sporter. En dan komt dat moment waarop de sporter ‘s morgens strompelend uit bed komt omdat die kuiten zo strak gespannen staan dat de eerste 100 meter ieder dag een lijdensweg is. Oefeningen op de trap en smeersels zijn niet meer voldoende. Ook na een warming up blijft de inspanning pijnlijk

Uiteraard is rust het beste medicijn, maar een aantal gerichte massages om de doorbloeding van de kuiten te stimuleren gaan zeker bijdragen aan een sneller herstel en hopelijk een volgende topprestatie. Afhankelijk van wat u tijdens het intakegesprek vertelt over de klachten, masseer ik alleen de kuiten of de gehele achter kant van de benen.
Het kan zijn dat ik u toch eerst doorstuur naar een fysiotherapeut.
De massage zal gericht zijn op ontspanning en verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.
Ook hierbij kan ik u oefeningen meegeven om het herstel te bevorderen.

Pijn in de rug door een verkeerde beweging

Het is een uitspraak die wel allemaal kennen. Het schoot er zomaar in.
Je hebt van het ene op het andere moment een hele zere rug, kan niet meer op of neer.
Veters strikken, een trui aantrekken of je billen afvegen is een hele uitdaging geworden.
Je collega’s uitleggen dat je tijdens een vergadering toch echt een paar keer moet gaan staan en een rondje om de tafel gaat lopen. Wat tijdens een Teams-vergadering trouwens ook ingewikkeld is.
Het kan een onverwachte beweging zijn, het gevolg zijn van iets te fanatiek in de tuin aan de slag gaan of een te zware krat verkeerd optillen. Wat de oorzaak ook is het maakt niet uit. Het effect is hetzelfde, het doet verrekte zeer en u bent in een keer een stuk minder mobiel. Pijnstillers (paracetamol) zijn vaak de eerste remedie. Na de toestemming van de huisarts of een andere specialist kan ik u gaan behandelen.

Masseren en kneden om spieren te laten ontspannen, de doorbloeding op gang te brengen, eventueel door afgeknelde zenuwen weer wat ruimte te geven. Met beleid want het hele gebied voelt als één grote beurse plek.
Maar stapje voor stapje komt de mobiliteit terug.
Ik masseer de rugspieren en neem daarbij ook spieraanhechtingen aan de bekkenrand en de bilspieren mee. Om de terugkeer van de rugpijn zo veel mogelijk te voorkomen kan ik u spierversterkende oefeningen meegeven of u alsnog doorverwijzen naar de fysiotherapeut voor verder onderzoek.

Hoofdpijn, meestal gerelateerd aan stress

Ik heb het niet wetenschappelijk laten onderzoeken, maar ik denk dat paracetamol toch wel één van de meest gebruikte medicijnen wereldwijd is. En dan vermoed ik dat hoofdpijn aanleiding nummer één is. Niets zo hinderlijk als een zwaar hoofd, dat pijn doet en denken uiterst vermoeiend maakt. Als de oorzaak een stevige avond doorzakken is dan kan ik u niet helpen.
Maar meestal is hoofdpijn een direct gevolg van drukte, stress of een zeker vorm van overbelasting.

Klanten die met deze klachten bij mij komen behandel ik door zowel de nek, de schouders en de rug maar ook het hoofd zelf te masseren. Alles is erop gericht om te ontspannen en de doorbloeding te bevorderen. Want een betere doorbloeding betekent meer zuurstofrijk bloed en een betere afvoer van afvalstoffen. Dus een paracetamol voor de directe pijnvermindering. En een – regelmatige – massage om uw systeem weer beter te laten functioneren.
Ook hier kan ik u oefeningen meegeven om bepaalde spieren te ontspannen of te versterken waardoor de hoofdpijnklachten kunnen verminderen.

Gewoon even ontspannen

Ik laat me masseren gewoon omdat het kan, omdat het lekker is, omdat ik ervan tot rust kom, omdat ik me er beter door voel. Een stukje onderhoud. Een goede massage op zijn tijd doet wonderen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. In de categorie van uitgebreid naar de kapper, een dagje naar de sauna of zomaar een dagje vrij. Goed voor jezelf zorgen is altijd een goed plan. 

Een ontspanningsmassage van de nek, schouders en rug of de hele achterkant van uw lijf. Heerlijk ontspannen met behulp van een schelpenmassage voor zowel de voor- als achterkant van het lichaam. Als u wilt zet ik een ontspannende muziek op. U kiest of de massageolie een geurtje heeft of juist niet. Een dekentje of extra kussen om u lekker te laten liggen. En dan genieten van de massage en misschien zelfs wel even wegdommelen.
Wanneer u ervoor zorgt dat u na onze afspraak gewoon lekker thuis kunt bankhangen of leuke dingen kunt gaan doen, dan blijft het ontspannen gevoel langer. Gaat u toch aan het werk, dan zult u merken dat u door de ontspanning weer meer energie en ruimte in uw hoofd heeft om er tegen aan te gaan. 

Direct een afspraak maken?

Schuiven naar boven