Bindweefselmassage

Bindweefsel verbindt ons hele lichaam met elkaar. In het Engels heet het dan ook ‘connective tissue’. Het bindweefsel is de geleide laag van ons zenuwstelsel.
Op het moment dat dit aan elkaar gaat plakken (verkleven) worden bewegingen in het lichaam en de spier beperkt waardoor klachten kunnen ontstaan. Bindweefselmassage kan werken bij: fibromyalgie, hoofdpijn, littekenweefsel, reuma, cellulite en menstruatieklachten. Ook kan het verlichting geven bij pijn aan de rug, schouders, bekken, armen en benen.

HOE WERKT BINDWEEFSELMASSAGE?

Elke bindweefselmassage begint met een rugonderzoek, dat zittend op een massage tafel wordt uitgevoerd. Hierbij wordt het bindweefsel van de rug in plooien opgeduwd, om te kijken waar zich zones bevinden.
Vervolgens wordt, door middel van stevige massage-grepen in het bindweefsel, de doorbloeding geactiveerd, de aanmaak van collageen gestimuleerd en de kwaliteit ervan sterk verbeterd. Collageen is een lijmvormende eiwitstof die een hoofdbestanddeel van bindweefsel is.

De afvalstoffen worden losgemaakt en de balans in het bindweefsel wordt hersteld.
Na afloop van de massage zal het rugonderzoek worden herhaald om te controleren of het gewenste effect is bereikt. De bindweefselmassage kan eenmalig toegepast worden om onderliggende probleemzones aan het licht te brengen, maar kan ook periodiek worden gegeven om erger te voorkomen of verborgen gebleven stoornissen te verhelpen.

Na de behandeling

Na de massage zult u ervaren, dat de huid egaler is geworden en dat u minder pijn heeft.
In sommige gevallen kunnen er blauwe plekken ontstaan (hoeft niet per se en verschilt per persoon/weefsel). Dit kan variëren van grootte en kleur. Kleine plekken zullen binnen +/-1 week verdwijnen en een grotere plek kan 2 à 3 weken duren.

Contra-indicaties

Schuiven naar boven